zondag 23 oktober 2011

Oud goed

Door Betty, Marcella en Monica werd ik gestimuleerd om eens wat met mijn "oud goed" te doen. Op mijn oude weblog, dat helaas een weg-blog is geworden, heb ik daar al verschillende keren wat van laten zien. Helaas zijn alle verhaaltjes en foto's weg maar het verdient op mijn nieuwe blog ook zeker een plekje.
Mijn meest kostbare "oud goed" zijn de dierbare handwerkjes die ik van mijn moeder heb. Het geborduurde zakje met haar initialen borduurde ik een aantal jaren terug met de mijne. Wanneer zij de hare maakte en wat het eigenlijk voor een zakje is weet ik niet maar ik vond het zo leuk om ook zoiets te maken! Toen nog niet wetende dat ik ooit nog een "oud goed" project ging maken.
Haar maaslapje en speldendoosje koester ik ook al jaren. In het doosje staat haar naam gekrast. Deed ze dat om het niet kwijt te raken als ze het mee naar school nam?
 Naast alle geliefde, persoonlijke "oud goedjes" heb ik door de jaren heen koffers vol kantjes, bandjes, handwerkjes enz. verzameld. Af en toe gaan de koffers open, wil ik alles weer even zien, voelen en ruiken en begon ik dan enige tijd geleden aan een heus project! We zouden er op de 20e van de maand wat van laten zien, dat werkte in het begin heel stimulerend maar helaas ging het een beetje aan tijd ontbreken (en nu dus een paar dagen te laat). Het project-in-wording heeft een mooi plekje in de huiskamer aan de kastdeur. Ik kijk er elke dag met plezier naar! "Oud goed" wordt dan ook vanaf nu serieus vervolgd!

12 opmerkingen:

Annelies zei

Een heel leuk project dat ik zeker blijf volgen !

Marjan zei

Oh, dit ziet er ook allemaal zo snoeperig uit... Mooi hoor!

betty prins zei

Een goed voornemen, Joke, zeker met deze mooie herinneringen aan jouw moeder.
Ik pak ook de draad weer op, het blijft lastig dat de verhalen van weblog niet beschikbaar meer zijn.

Corrie zei

Overal vind ik trieste verhalen over verloren gegane weblogs, maar vind ik geukkig ook nieuw gestarte weblog van oude bekenden en nu vind ik jou ook weer terug Joke. Met ook een heel mooi logje over all die oude dieerbare handwerkjes.
Fijn om weer mee te doen in bloggland. Groetjes van Corrie

Lida zei

Ja door Weg-blog zijn wel meer maandelijkse dingen in het water gevallen, maar ook ik ga weer proberen de collega FWers en Cwders op te sporen en mee te doen, wat betreft oud goed, ik heb niet genoeg voor jullie project en zeker niet van die mooie dingen als jij laat zien, maar ik vind het zo leuk om bij jullie te neuzen! Groetjes
Lida

Willy zei

Fijn dat het oude goed ook weer voorbij komt op de blogs. Leuk om te zien en ook de verhalen te lezen die erbij horen.
Fijne week, groetjes

jolanda zei

Op je andere weblog had ik inderdaad al vol bewondering gekeken naar dit oud-goed project. Ik begrijp uit hetgeen je verteld dat jouw moeder ook niet meer leeft? Wat heb jij hier dan een prachtige en bijzondere herinneringen aan haar.
Wat is het fijn om deze spulletjes te hebben waar ze met zoveel aandacht aan gewerkt heeft en zoveel in haar handen heeft gehad hé? Ik heb van mijn moeder ook veel zelfgemaakte dingen en ben er heel blij mee.
Ik ben heel benieuwd hoe het eindresultaat eruit zal komen te zien.
groetjes, Jolanda

marijna zei

Joke,wat zijn die oude handwerkjes toch mooi. De maaslap herken ik van mezelf. Op de lagereschool(zo heette dat toen nog) breide ik een slabbetje en moest daar dezelfde patroontjes op mazen als jou moeder!En op de onderste foto een lapje met een verstel stuk er in! Die heb ik wat moeten maken op de huishoudschool bij "lingerie" naaien. Iedere maandag ochtend!!Heb ik bijna een trauma aan over gehouden.(niet helemaal gelukkig) Maar volgens mij vergeet ik nooit meer hoe het moet!!! Mijn quilt heb ik gewassen hoor! Prima afgelopen.

Guusje, zei

Wat een prachtstukken heb je en wat goed dat je er weer volop mee bezig gaat. Ik ben erg benieuwd hoe het gaat worden.

Jeanny zei

Leuke verhalen komen op deze manier naar voren en schitterend mooie plaatjes mogen we ook nog bekijken.

Beertje Zonn zei

Joke,ik vind die oude handwerkjes toch heel mooi.
Groetjes,

Beertje Zonn

Balsemien zei

Fijn dat we even mee mochten kijken Joke. Ik kan me voorstellen dat naast de herinneringen de spulletjes ook vragen oproepen! Ik blijf het volgen...
Liefs,
Mienke

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...